Wanneer draagt men seersucker
Het dragen van dit weefsel doe je in de zomer! En het crepe-achtig weefsel is weer helemaal terug. Seersucker is een typische zomerse stof, een echte klassieker, en weer steeds populairder.
De bobbeltjes stof wordt voor verschillende typen kleding gebruikt, broeken, shirts, jacks, overhemden en pakken. Je ziet het vooral in de kleuren blauw, wit en lichtblauw, maar ook in allerlei andere kleuren.
Wat is seersucker?
De stof is zomers met vooral een gebobbeld uiterlijk. Dit zorgt voor een mooi casual chique effect. De bobbels in de stof ontstaan door het gebruik van langere en kortere draden.
ideaal met warme temperaturen.
De fijne lichte stof maakt seersucker ideaal voor warmer weer. Het lichte gewicht van de stof zorgt dat het niet snel op je huid zit en zorgt voor een aangename lucht doorstroom. (Daaromis de frisse stof ook ideaal als dekbedovertrek. Hierover meer in een volgend artikel)
Waar komt deze bobbelige stof vandaan?
In de 18e eeuw brachten de engelsen de stof mee naar Europa vanuit India. (een toenmalige kolonie van Engeland. Het kroonjuweel) In Engeland werd seersucker maar weinig gedragen. Logisch, het Engelse klimaat leent zich een groot deel van het jaar niet voor de frisse stof. De ‘upper class droeg de stof op hun reizen naar Italie en bijvoorbeeld op safari in Kenia. Ook op vakantie in de warmere Engelse kolonien droegen de mensen het destijds graag. Railroadstripe. De bijnaam zal je niet verbazen.
Later begonnen mensen het ook officiele bijeenkomsten te dragen. President Roosevelt droeg een seersucker pak en kreeg de vraag waarom hij hiermee de kledingregels brak. Mensen begonnen seersucker steeds meer naar officiele gelegenheden te dragen. Nadat Joseph Guerney Cannon, een amerikaans politicus, President Roosevelt in een seersucker suit ontmoette in 1903. Waarom doorbreekt u de formele regels met zo’n pak? Antwoorde hij: “It was a really hot day”.