Seersucker dekbedovertrek 240×220

Seersucker dekbedovertrek 240×220. Koel en comfortabel

Dekbedovertrek crêpe (zo wordt het ook wel eens genoemd..). In Duitsland seersucker Bettwäsche. Seersucker is een stof die voor het grootste deel gemaakt is van katoen en daardoor zacht en gemakkelijk te onderhouden is. Typisch is het crêpe-achtige oppervlak wat een echt seersucker dekbedovertrek 240×220 heeft. De gladde en gerimpelde strepen worden veroorzaakt door verschillende spanningen van de kettingdraden tijdens het weefproces. Soms wordt er achteraf een stof aangebracht waardoor de vezels opzwellen.

Het speciale oppervlak zorgt ervoor dat de stof nooit helemaal op de huid ligt en zorgt voor een goede luchtcirculatie. De stof voelt niet krassend of oncomfortabel aan, dankzij het katoen is hij zacht en comfortabel op de huid. Zachte seersucker-kwaliteit is afgewerkt om bijzonder zacht te zijn. Heerlijk om onder te slapen.

Seersucker werd voor het eerst geïntroduceerd in het begin van de 20e eeuw en werd vooral gebruikt in de kledingindustrie. Pas later werden de positieve eigenschappen van dekbedovertrekken ontdekt. Dekbedovertrekken van seersucker-stof zijn bijzonder geschikt in de zomer. De positieve punten:

  • Een seersucker dekbedovertrek 240×220 bevordert de luchtcirculatie
  • Een seersucker dekbedovertrek voorkomt oververhitting op warme dagen
  • de gegolfde structuur is ijzervrij
  • ligt licht en niet direct op de huid

Hoe voelt een seersucker dekbedovertrek 240×220 aan?

Door zijn bijzondere eigenschappen is seersucker ideaal voor het maken van beddengoed en zomerkleding. Enerzijds voorkomt de lichte stof overmatig transpireren in bed, want door de speciale stoftechnologie ligt de stof nooit helemaal op de huid. Dit heeft als voordeel dat er lucht kan circuleren tussen de huid en het materiaal. Seersucker beddengoed is daarom zeer geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten. Seersucker is daarom het ideale bedlinnen voor de zomer.

Een ander voordeel is dat het product vrij gemakkelijk te verzorgen is. Een seersucker dekbedhoes is strijkvrij dankzij het rimpelende effect dat de stof creëert. Beddengoed van seersucker kan echter in de machine worden gewassen.

Hoe wordt seersucker gemaakt?

Er zijn verschillende manieren om seersucker te maken. De verschillende processen zijn bepalend voor de prijs van het textiel. Zoals in het begin al vermeld, kan de verschillende rimpelvorming worden bereikt door de kettingdraden op spanning te brengen. Deze methode wordt echte of hoogwaardige seersucker genoemd. Lees hier meer over seersucker stof.

Bij de tweede optie gebruiken fabrikanten garens die anders kromtrekken. In de derde variant wordt het weefsel vervolgens opgezweld door middel van natronloog. Deze methode is veel goedkoper, maar de belangrijkste voordelen blijven hetzelfde. De structuur kan worden benadrukt door deze in te kleuren. Naast katoen seersucker is de stof ook gemaakt van microvezel.

Seersucker beddengoed

Bent u op zoek naar licht bedlinnen voor de zomer, dan bent u bij Seersucker bedlinnen aan het goede adres. Er is een grote keuze uit verschillende dessins, bijvoorbeeld seersucker in geel en blauw, met strepen of ruitjespatronen of gewoon seersucker dekbedovertrek wit. Een seersucker dekbedovertrek is al verkrijgbaar bij Hema of bij zeeman.
Lees hier meer over seersucker dekbedovertrek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *