Seersucker suit, Uitstekend voor in de zomer.

Wat is een seersucker pak?

De geboorte van een seersucker suit: Een handelaar in New Orleans (VS) ging op zoek naar een lichter pak dat bestand was tegen de zomerse hitte, vochtigheid en zweet. Het blauw-witte geweven weefsel werd geboren, genaamd “Seersucker” uit het Perzisch voor “melk en suiker”. Lees hier meer over seersucker stof.

Hoe voelt een seersucker suit aan?

Seersucker- of spoorwegstreep is een dunne, gerimpelde, volledig katoenen stof, gewoonlijk gestreept of geruit, die wordt gebruikt om kleding te maken voor lente- en zomer. Een eersucker pak is zo geweven dat sommige draden samenkomen, waardoor de stof op sommige plaatsen een gerimpeld uiterlijk krijgt.

Koop je een seersucker pak voor een bruiloft?

Een seersucker-pak is alleen geschikt voor bruiloften die plaatsvinden tussen eind mei en begin september, en zelfs dan moet de bruiloft een informele aangelegenheid zijn. Het kan plaatsvinden in juli, maar een seersucker-pak zou niet geschikt zijn voor een avondbruiloft waar alle gasten formele kleding moeten dragen.

Het is absoluut, 100% gepast om een ​​seersucker suit te dragen op een zomerbruiloft, ervan uitgaande dat er geen formele dresscode is. Dit is het geval voor bruidegoms, bruidsjonkers, vaders van de bruid en bruidegom en gasten. Meer over hoe seersucker te dragen lees je hier.

Is seersucker een zomerstof?

De perfecte zomerstof is seersucker. De lichtgewicht, gerimpelde stof is comfortabel, veelzijdig en luchtig in elke betekenis van het woord – perfect voor je looks bij warm weer.

Moet je een seersucker pak strijken?

Het hoeft niet te worden gestreken. De traditionele seersucker-stof is blauw en wit, maar je kunt ook korte broeken, pakken, broeken, hemden, rokken en jurken in verschillende kleuren vinden.

Krimpt seersucker?

Zoals de meeste soorten katoen, krimpt seersucker, dus was je stof altijd voor. Maar niet strijken. Seersucker heeft een gerimpelde look, wat bijdraagt ​​aan de charme.

Is seersucker geweven of gebreid?

Seersucker is een dunne gebobbelde geweven stof waarin sommige draden aan elkaar zijn gebundeld, waardoor ze op hun plaats een gerimpeld uiterlijk krijgen.

Welke kleur overhemd past bij een seersucker-pak?

Seersucker pakken worden in verschillende kleuren aangeboden, maar we raden aan om te beginnen met blauw, bruin of wit. Deze klassieke combinatie is een prima startpunt als je nieuw bent met het dragen van seersucker: lichtblauw gestreept seersucker-pak, wit overhemd met knoopsluiting, marineblauwe stropdas met witte accenten, bruine loafers en bijpassende riem. Klaar 🙂 Summerready!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *